Bridgetime, ett modernt beräkningsprogram för bridgespel

Vad är Bridgetime?

Bridgetime är ett webbaserat beräkningsprogram för bridgespel. Bridgetime sköter hela tävlingen från uppläggning, anmälan och spel till resultat – allt i ett och samma system. Bridgetime beräknar resultat för alla typer av bridge­tävlingar och passar lika bra för små som stora klubbar.

Bridgetime används via surfplattor som placeras på varje spelbord. På surfplattan anger spelarna kontrakt, utspel och resultat. På surfplattan visas flyttinstruktioner mellan ronderna och vilka brickor som ska spelas nästa rond. Efter varje spelad bricka visas kontrakt, utspel och resultat för andra bord som spelat brickan och, om så önskas, den löpande ställningen från och med en inställd rond. Direkt när tävlingen är avslutad visas resultatet på surfplattan och på webben visas detaljerade resultat såsom givar- och privatprotokoll.

Det krävs bara 4 klick för att starta en bridgetävling i Bridgetime! Tävlings­ledaren startar och avslutar spelet smidigt via en surfplatta eller en dator.

Efter varje tävling skapar Bridgetime en så kallad PBN fil (Portable Bridge Notation) för export av spelresultatet till andra bridgeprogram.

Bridgetime hanterar olika spelformer

Bridgetime hanterar följande spelformer: par- och lagtävlingar, barometer, gröna hissen, stegar, ligor samt fyrmannatävlingar för par. Fyrmannatävling för par är en spelform där laget lottas eller seedas med syftet att paren får prova på lagspel utan att behöva delta i en liga eller stege.

Stöd för alla beräkningsformer

Bridgetime stödjer alla beräkningsformer: topscore, datumscore (median och medel) och IMP över fältet. Bridgetime använder Neubergs formel för justering av topscore-resultat när en bricka inte har spelats lika många gånger som andra brickor. Bridgetime visar, tillsammans med resultatet för en giv, en teoretisk beräkning av antal stick som spelföraren kan vinna när alla fyra spelarna kan se alla 52 kort (Double Dummy Analysis).

Lätt att underhålla spelkalendern

Alla kommande och spelade tävlingar i klubben visas i en spelkalender med uppgifter om tid och plats för tävlingen samt tävlingsledarens och jourspelarens namn och kontaktuppgifter. Åter­kom­mande tävlingar läggs lätt upp i kalendern genom att kopiera en redan upplagd tävling till ett önskat datumintervall framåt i tiden.

Komma igång

Så här enkelt kommer klubben igång med Bridgetime

  1. Klubben tecknar ett abonnemang för Bridgetime. Priset är endast en avgift på 5 kronor per spelare och tävling.
  2. En surfplatta per spelbord behövs. Surfplattan kan ägas av klubben eller lånas ut av medlemmarna.
  3. Tävlingsledaren behöver, en surfplatta eller en dator för att leda tävlingen.
  4. Uppkoppling till internet behövs i spellokalen. Uppkopplingen kan ske med klubbens fasta bredband eller med mobilt bredband.
  5. Utbildning av tävlingsledaren och extra assistans vid första spel­till­fället ingår kostnadsfritt.

Följande utrustning behövs för att klubben ska använda Bridgetime:

  • en surfplatta per spelbord
  • en surfplatta eller en dator till tävlingsledaren
  • åtkomst till internet
  • laddstation för samtidig laddning av 10 surfplattor.

Kostnadsfri utbildning

Vi utbildar kostnadsfritt klubbens tävlingsledare (utbildningen tar ca 3 timmar) och vi deltar vid klubbens första speltillfället, på plats eller via Skype.

Utbildningen brukar ske samma dag som det första speltillfället. Före ut­bildningen har vi på Bridgetime Systems registrerat klubbens medlemmar i Bridgetime ifrån en Excel-fil som ni fått ifrån oss och fyllt i. Tävlingsledare vid första speltillfället är någon av klubbens ordinarie tävlingsledare som assisteras av personal från Bridgetime Systems.

Utbildning av medlemmarna i användningen av surfplattan sker under första tävlingen. Surfplattans användning är intuitiv och okomplicerad och efter ett par ronder kan alla spelare hantera surfplattan.

Teknisk information

Bridgetime använder senaste tekniken

Bridgetime är ett webbaserat program, vilket ger klubben många fördelar. Istället för att behöva installera eller ladda ner programvara används Bridgetime via en vanlig webbläsare på en surfplatta eller en dator. Bridgeklubben slipper arbete och kostnader för egna datorer, inköp, installation och uppgradering av programvara med mera. Bridgetime underhålls och utvecklas löpande och nya versioner blir tillgängliga löpande utan kostnad för klubben. Allt sköts av oss på Bridgetime Systems!

Bridgetime fungerar i webbläsare på alla operativsystem (Apple IOS, Android, Windows och Mac OS).

Hög datasäkerhet

Bridgetime har en hög datasäkerhet, med dubbel uppsättning servrar, dubbla brandväggar, dubbel datalagring med standby-hårddiskar med mera. Hela Bridgetime-systemet inklusive databasen säkerhetskopieras varje dygn.

Hela driftmiljön övervakas kontinuerligt varje minut från olika platser i hela världen.

Bridgetime-programmet är tillgänglig dygnets alla timmar och årets alla dagar.